Seuran hallitus

lindaLinda Prauliņa on seuran hallituksen puheenjohtaja. Hän muutti Latviasta Suomeen vuonna 1988. 2000-luvun alussa Linda aloitti käännös -ja tulkkaustyöt suomalaisille Latviassa toimiville yrityksille sekä eri alojen virkamiehille Suomessa. Hän on suomentanut myös latvialaista näytelmä- ja kaunokirjallisuutta sekä kääntänyt suomalaista näytelmäkirjallisuutta Latviaksi. Oikeasti Linda on graafikko ja on muun muassa suunnitellut seuran logon. Hän myös edustaa seuraa Ziemelmeita-kuoron sopraanoiden riveissä.

Joachim Bauer on aiemmin työskennellyt pitkään matkailu- ja rahoitusaloilla. Nykyään hän toimii Helsingin Saksalaisen koulun toimitusjohtajana.  Hän on tutustunut Latviaan ja latvialaisiin musiikkiharrastuksensa kautta, laulaen nykyään bassoa latvialais-suomalaisessa Ziemelmeita-kuorossa. Joachimin useista Latviaan suuntautuneista matkoista ikimuistoisin on ollut tanssi- ja laulujuhlille osallistuminen. Historian, kulttuurin ja musiikin lisäksi yhdistysaktiivi Joachim harrastaa päivänpolitiikan seuraamista sekä rakastaa luonnossa liikkumista. Hänen sydäntään lähellä ovat suomalais-latvialaisten suhteiden syventäminen ja etenkin Suomessa asuvien latvialaisten hyvinvointi uudessa kotimaassaan, ja hän on aloittanut myös latvian kielen opinnot.

Riitta Heinämaa on työskennellyt kulttuurialan johtotehtävissä eri puolilla Pohjoismaita ja Baltiaa. Latvia on tullut tutuksi muun muassa hänen toimiessaan Suomen Viron-instituutin johtajana vuosina 2010-2015.Heinämaa on tehnyt paljon yhteistyötä latvialaisten taide- ja kulttuuritoimijoiden kanssa myös EU:n pohjoisen ulottuvuuden kulttuurikumppanuuden kautta (Northern Dimension Partnership on Culture, NDPC) erilaisissa luovaan talouteen liittyvien hankkeissa vuosina 2012-2013 ja 2018.

Olli Kantanen on toiminut Suomen suurlähettiläänä Latviassa vuosina 2014-2018. Aika suurlähettiläänä tarjosi tilaisuuden syventää Latvian tuntemusta niin politiikan, talouden kuin kansalaisyhteiskunnan ja kulttuurin saroilla. Hän työskentelee Ulkoministeriön Eurooppa-osastolla apulaisosastopäällikkönä, ministeriössä hän on työskennellyt vuodesta 1994.

Latvian kanssa hän on ollut tekemisissä niin töiden kuin vapaa-ajankin puolesta 1990-luvulta asti ja maassa häntä kiehtovat erityisesti historia, kulttuuri ja luonto. Suunnistus- ja polkujuoksuharrastus ovat tutustuttaneet hänet Latvian upeisiin rannikoihin, metsiin ja luonnonsuojelualueisiin.

Janis Kirpitis työskentelee latvialaisessa pienoismallirakettiprojektissa viestinnän parissa; lisäksi Janis tuottaa videoita projektin some-kanaviin. Vuodesta 2012 alkaen Janis on asunut perheensä kanssa Suomessa, Fiskarsin lähellä. Perheeseen kuuluu puoliso Kristine ja kaksi lasta.

Joka syksy Janis on vastaanottamassa latvialaista residenssitaiteilijaa Fiskarsiin.

Jaana Simula on taidehistorioitsija ja viestinnän ammattilainen, josta isona tuli kulttuuriasiantuntija. Välietappeina Wäinö Aaltosen Museo, viestintätoimisto Mimes, Teatterikorkeakoulu ja viimeiset kymmenisen vuotta Porin kulttuuritoimen johtaminen. Pori ja Riika ovat ystävyyskaupunkeja yli 50 vuoden takaa, joten mahdollisuuksia toimia latvialaisten kanssa avautui monimuotoisesti. Vuodesta 2011 vuoteen 2018 Jaana on ollut mukana Union of the Baltic Cities toiminnassa ja  vuosina 2015-2017 sen Cultural Cities Commissionin puheenjohtajana. Latvian yhteiskunta ja kulttuuri kiinnostaa, erityisesti latvialainen muotoilu, musiikki ja iki-ihanat käsityöt.

Timo Tamminen työskentelee Akaan kirjastotoimenjohtajana ja on aktiivinen useissa ystävyysseuroissa ja muissa yhdistyksissä niin Pirkanmaalla kuin valtakunnallisestikin. Latviassa hän on matkaillut  jo 1990-luvulta lähtien niin autolla, bussilla, lentokoneella kuin moottoripyörälläkin. Myös työ kirjastoalalla on tutustuttanut latvialaisiin kollegoihin.