Seuran hallitus

linda
Linda Prauliņa on seuran puheenjohtaja. Hän muutti Latviasta Suomeen vuonna 1988. 2000-luvun alussa Linda aloitti käännös -ja tulkkaustyöt suomalaisille Latviassa toimiville yrityksille sekä eri alojen virkamiehille Suomessa. Hän on suomentanut myös latvialaista näytelmä- ja kaunokirjallisuutta sekä kääntänyt suomalaista näytelmäkirjallisuutta Latviaksi. Oikeasti Linda on graafikko ja on muun muassa suunnitellut seuran logon. Hän myös edustaa Rozentals-seuraa Ziemelmeita-kuoron sopraanoiden riveissä.

teroTero H. Savolainen (FM/vapaa toimittaja/yrittäjä) on matkaillut paljon Latviassa ja kirjoittanut kirjan Sankarimatkailija Latvian maakunnissa. Tero pitää Kurzemen hiekkarannoista ja kampelan kalastuksesta, pyöräilystä Vidzemen mäkisissä maastoissa, pienpanimoista ja Riian monipuolisesta kulttuuritarjonnasta

Pirkko

Pirkko Hämäläinen  on työskennellyt Suomen suurlähettiläänä Riiassa vuosina 2012-2014. Latvian kieli ja kulttuuri tulivat silloin tutuiksi ja läheisiksi. Myös suomensukuisiin liiviläisiin tutustuminen avasi uuden ikkunan Latviaan. Tilaa maiden kulttuuriselle lähentymiselle on edelleen. Pirkko on vaikuttunut Latvian mielenkiintoisesta historiasta ja Suomen ja Latvian historian useista yhtymäkohdista. Kullanväriset hiekkarannat, Riian historialliset nähtävyydet ja latvialaisten upea käsityötaito ovat jääneet mukavina muistoina mieleen.

Janis Kirpitis työskentelee latvialaisessa pienoismallirakettiprojektissa viestinnän parissa; lisäksi Janis tuottaa videoita projektin some-kanaviin. Vuodesta 2012 alkaen Janis on asunut perheensä kanssa Suomessa, Fiskarsin lähellä. Perheeseen kuuluu puoliso Kristine ja kaksi lasta. Joka syksy Janis on vastaanottamassa latvialaista residenssitaiteilijaa Fiskarsiin.

marja2Marja Leinonen on kielentutkija, aiemmin slaavilaisen filologian professori, nyt yleisen kielitieteen dosentti; turvallisesti eläkkeellä. V:sta 2004 Marja on opiskellut balttilaisia kieliä Helsingin yliopistossa ja seuroissa. Nykyisin hän harrastaa vähemmän tieteitä ja enemmän taiteita sekä pieniä kieliä ja kansoja, koska pieni on kaunista.

Simula_kuvannut_Martti_KaartinenSimula_kuvannut_Martti_Kaartinen (1)Jaana Simula on taidehistorioitsija ja viestinnän ammattilainen, josta isona tuli Porin kaupungin kulttuurijohtaja. Välietappeina Wäinö Aaltosen Museo, viestintätoimiston ja Teatterikorkeakoulu. Pori ja Riika ovat ystävyyskaupunkeja yli 50 vuoden takaa, ja mahdollisuuksia toimia latvialaisten kanssa monimuotoisesti. Vuodesta 2011 Jaana on ollut mukana Union of the Baltic Cities kulttuuritoiminnassa mukana ja on nyt UBC:n 2015 Cultural Cities Commissionin puheenjohtajana. Latvian yhteiskunta ja kulttuuri kiinnostaa, erityisesti myös latvialainen muotoilu, musiikki ja iki-ihanat käsityöt.

Pauliina Sundqvist  on oikeustieteen maisteri, joka työskentelee Helsingin kaupungin palveluksessa ja toimii sivutoimisena lakialan yrittäjänä. Hän on aiemmin toiminut kulttuurialan järjestöissä niin työntekijänä kuin luottamustehtävissäkin. Hänellä on Latvian kokoinen harrastus eli hän matkailee Latviassa useita kertoja vuodessa ja opiskelee latviaa jo kolmatta vuotta.