Seuran hallitus

teroTero H. Savolainen (FM/vapaa toimittaja/yrittäjä) valittiin ensimmäistä seuran puheenjohtajaksi keväällä 2014. Hän on matkaillut paljon Latviassa ja kirjoittanut kirjan Sankarimatkailija Latvian maakunnissa. Tero pitää Kurzemen hiekkarannoista ja kampelan kalastuksesta, pyöräilystä Vidzemen mäkisissä maastoissa, pienpanimoista ja Riian monipuolisesta kulttuuritarjonnasta. Sähköposti: tero(a)rozentals-seura.fi

tapioTapio Aho on antanut elämänsä pankeille, joissa hän on vastannut Baltian yhteistyön kehittämisestä Kansallis-Osake-Pankissa vuodesta 1989  vuoteen 1995, sitten SEB-Helsingissä vuoteen -2000, minkä jälkeen hän on edustanut Baltian suurinta pankkia Hansapankkia Suomessa vuoteen 2004. Swedbankin ostettua Hansan hän toimi Swedbank-Helsingin konttorissa vuoteen 2009. Aho on olllut Latvian kunniakonsuli vuodesta 2002 lähtien. Hän on Suomi-Latvia kauppayhdistyksen hallituksen jäsen ja toimi sen puheenjohtajana 1995-2009. Presidentti Zatlers myönsi hänelle Croix de la Reconnaissance 3. luokan kunniaristin vuonna 2008.

Pirkko

Pirkko Hämäläinen  on työskennellyt Suomen suurlähettiläänä Riiassa vuosina 2012-2014. Latvian kieli ja kulttuuri tulivat silloin tutuiksi ja läheisiksi. Myös suomensukuisiin liiviläisiin tutustuminen avasi uuden ikkunan Latviaan. Tilaa maiden kulttuuriselle lähentymiselle on edelleen. Pirkko on vaikuttunut Latvian mielenkiintoisesta historiasta ja Suomen ja Latvian historian useista yhtymäkohdista. Kullanväriset hiekkarannat, Riian historialliset nähtävyydet ja latvialaisten upea käsityötaito ovat jääneet mukavina muistoina mieleen.

marja2Marja Leinonen on kielentutkija, aiemmin slaavilaisen filologian professori, nyt yleisen kielitieteen dosentti; turvallisesti eläkkeellä. V:sta 2004 Marja on opiskellut balttilaisia kieliä Helsingin yliopistossa ja seuroissa. Nykyisin hän harrastaa vähemmän tieteitä ja enemmän taiteita sekä pieniä kieliä ja kansoja, koska pieni on kaunista.

lindaLinda Prauliņa on seuran varapuheenjohtaja. Hän muutti Latviasta Suomeen vuonna 1988. 2000-luvun alussa Linda aloitti käännös -ja tulkkaustyöt suomalaisille Latviassa toimiville yrityksille sekä eri alojen virkamiehille Suomessa. Hän on suomentanut myös latvialaista näytelmä- ja kaunokirjallisuutta sekä kääntänyt suomalaista näytelmäkirjallisuutta Latviaksi. Oikeasti Linda on graafikko ja työskentelee tällä hetkellä Microsoftin palveluksessa teknisenä graafikkona. Hän myös edustaa Rozentals-seuraa Ziemelmeita-kuoron sopraanoiden riveissä.

Simula_kuvannut_Martti_KaartinenSimula_kuvannut_Martti_Kaartinen (1)Jaana Simula on taidehistorioitsija ja viestinnän ammattilainen, josta isona tuli Porin kaupungin kulttuurijohtaja. Välietappeina Wäinö Aaltosen Museo, viestintätoimiston ja Teatterikorkeakoulu. Pori ja Riika ovat ystävyyskaupunkeja yli 50 vuoden takaa, ja mahdollisuuksia toimia latvialaisten kanssa monimuotoisesti. Vuodesta 2011 Jaana on ollut mukana Union of the Baltic Cities kulttuuritoiminnassa mukana ja on nyt UBC:n 2015 Cultural Cities Commissionin puheenjohtajana. Latvian yhteiskunta ja kulttuuri kiinnostaa, erityisesti myös latvialainen muotoilu, musiikki ja iki-ihanat käsityöt.

Pauliina Sundqvist  on oikeustieteen maisteri, joka työskentelee Helsingin kaupungin palveluksessa ja toimii sivutoimisena lakialan yrittäjänä. Hän on aiemmin toiminut kulttuurialan järjestöissä niin työntekijänä kuin luottamustehtävissäkin. Hänellä on Latvian kokoinen harrastus eli hän matkailee Latviassa useita kertoja vuodessa ja opiskelee latviaa jo kolmatta vuotta.