• Tämä tapahtuma on mennyt.

Latviasta suomennettu kirjallisuus — kääntäjän ja pienkustantajan näkökulma

lokakuu 2 @ 5:00 pm - 6:30 pm

Helsingin työväenopiston luentosarjassa tutustutaan Baltian maiden omaleimaiseen kirjallisuuteen Baltian maiden ystävyysseurojen asiantuntijoiden luennoilla. Donelaitis-seuran, Rozentāls-seuran ja Suomen Viro-yhdistysten liiton kanssa yhteistyössä toteutettava luentosarja kertoo Viron, Latvian ja Liettuan kirjallisuudesta eri näkökulmista katsottuna.

4.9. FM Reeta Tuoresmäki: Dalian kirja – liettualainen dokumentaarinen kirjallisuus historian
pyörteissä
11.9. FM Jenni Kallionsivu: Elämäntarinat Latvian nykykirjallisuudessa – Silakkaa ja muita jumalan ihmeitä
18.9. FM, kääntäjä Sanna Immanen: Kirjallisuus Virossa tänään – Mitä Virossa luetaan ja kirjoitetaan nyt?
25.9. FM, kääntäjä Juhani Salokannel: Viron kansalliskirjailija A. H. Tammsaaren ajattomat klassikot ja niiden suomennokset
2.10. FM Mirja Hovila: Latviasta suomennettu kirjallisuus – kääntäjän ja pienkustantajan näkökulma
9.10. FT Sirje Olesk: Aleksis Kiven aikalaiset virolaisessa kirjallisuudessa

Luentosarja löytyy myös työväenopiston sivuilta.

Päivämäärä:
lokakuu 2