Graduntekijän stipendi haettavana

Rozentāls-seura julistaa haettavaksi 500 euron apurahan pro gradu-tutkielman tekijälle. Gradun aiheen on liityttävä Latviaan tai suomalais-latvialaisiin suhteisiin. Apurahaa voivat hakea kaikki suomalaisessa tiede- tai taidekorkeakoulussa ylempää korkeakoulututkintoa suorittavat henkilöt. Haluamme erityisesti tukea ihmistieteellistä tutkimusta.

Rozentāls-seura on Suomi-Latvia-ystävyysseura, joka toimii koko Suomessa. Sen tarkoituksena on toimia Suomen ja Latvian kulttuurisuhteiden ja muun yhteistyön kehittämiseksi sekä Latvian historian ja yhteiskunnallisen, taloudellisen ja sivistyksellisen elämän tuntemuksen levittämiseksi ja syventämiseksi Suomessa. Apurahan jakamisella pyritään edistämään seuran toiminnan tarkoitusta.

Apurahan rahoittaa Rozentāls-seura yhteistyössä yksityisen lahjoittajan kanssa: tänä ensimmäisenä vuonna osuuden apurahasta lahjoittaa Latvian Suomen-suurlähettiläs Kristīne Našeniece.

Apurahaan liittyy vaatimus esitelmöidä Rozentāls-seuran järjestämässä tilaisuudessa opinnäytteen aiheesta. Tilaisuuden ajankohta ja paikka sovitaan yhdessä apurahan saajan kanssa.

Hakuaika umpeutuu perjantaina 29.10.2021 klo 23.59. Vapaamuotoiset hakemukset on lähetettävä sähköpostitse osoitteeseen info@rozentals-seura.fi. Hakemuksen tulee sisältää
– tutkimussuunnitelma, max. 5000 merkkiä
– tutkimussuunnitelman tiivistelmä, max. 500 merkkiä välilyönteineen.
– tieto siitä, missä oppilaitoksessa hakija opiskelee
– yhteystiedot

Apurahan saajan nimi sekä tutkimussuunnitelman tiivistelmä voidaan julkaista Rozentāls-seuran viestintäkanavissa.

Apurahan saaja julkistetaan 30.11.2021 mennessä Rozentāls-seuran sivuilla osoitteessa www.rozentals-seura.fi

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Jenni Kallionsivu