Latvia Tampereen Kirjafestareilla

Rozentāls-seura on yhdessä Latvian Suomen-suurlähetystön ja Latvian Literature -kirjallisuusvientiorganisaation kanssa mukana Tampereen Kirjafestareilla. Latvian osasto löytyy Tampere-talon toisesta kerroksesta ja sen numero on 2.2. Myynnissä on suomennettua latvialaista kirjallisuutta sekä esimerkiksi suosittua latvian kielen oppikirjaa Somu soma: latviaa suomalaisille. Lisäksi osastolta voi hankkia seuran kangaskassin, jossa festareilta hankitut kirjat kulkevat tyylikkäästi kotiin.

Osastolta löydät myös tämän syksyn käännösuutuudet: Vizma Belševican Bille ja nuoruus (suom. Mirja Hovila), Aleksandrs Čaksin ja Heli Laaksosen runovuoropuhelun Poimit sydämeni kirjahyllystä ( Čaksin runojen suomennokset Heli Laaksonen), Aleksandrs Čaksin Sydän jalkakäytävällä (suom. Mirja Hovila) ja Māra Zālīten Paratiisilinnut (suom. Hilkka Koskela).

Heli Laaksonen kertoo lauantaina 4.12. koo 15.00 Riffi-lavalla uudesta runokokoelmastaan Poimit sydämeni kirjahyllystä, jonka hän on kirjoittanut latvialaisen modernin klassikon Aleksandrs Čaksin (1901-1950) kanssa. Laaksonen lukee uusia runojaan ja käännöksiään, kertoo niiden syntytarinat sekä paljastaa, millaista on työskennellä 70 vuotta sitten kuolleen kirjailijan kanssa.

Kirjafestareiden kotisivut löydät tästä linkistä.

Lämpimästi tervetuloa Latvian osastolle ja kuuntelemaan Heli Laaksosta!

Ei kommentteja

Kommentoi ensimmäisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *