Kuvituskuva omenasta

Opi latviaa! Kahden tunnin pikakurssi etänä

Tule opiskelemaan latviaa! Yhden illan pikakurssilla tutustutaan latvian kieleen käytännönläheisestä näkökulmasta. Kurssista on iloa niin Latvian-matkaa suunnitteleville kuin kielestä muuten kiinnostuneillekin. Aiempaa osaamista ei tarvita.

Latvian opiskelu on suomalaisille helppoa ainakin yhdessä suhteessa: lausuttaessa paino on aina ensimmäisellä tavulla, kuten suomessakin. Tätä pidetään suomalais-ugrilaisen liivin kielen vaikutuksena. Yhteisestä historiasta kertovat myös monet yhteiset sanat kuten laiva ja maksaa, joihin matkailijakin voi helposti törmätä.

Latvian, kuten myös sen lähimmän sukulaiskielen liettuan, erityispiirteisiin kuuluu se, että vieraskieliset henkilön- ja paikannimet muokataan vastaamaan latvian kieliasua ja taivutusjärjestelmää.

Latvian pikakurssilla opettajana toimii FT Pauls Balodis, jolla on vankka kokemus latvian opettamisesta niin Rozentāls-seurassa kuin muuallakin. Kurssin opetuskieli on suomi ja se pidetään etäopetuksena Zoomissa keskiviikkona 10.3. klo 17.15-19.15. Osallistuaksesi tarvitset toimivan nettiyhteyden sekä muistiinpanovälineet. Kurssi on avoin ja maksuton kaikille Rozentāls-seuran jäsenille ja myös uudet jäsenet ovat tervetulleita. Jos olet kiinnostunut liittymään jäseneksi, lue lisätietoja täältä.

Varaa paikkasi täyttämällä alla oleva lomake. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, viimeinen ilmoittautumispäivä on 8.3. Lisätietoja voit tarvittaessa kysyä sähköpostitse info@rozentals-seura.fi.

Ei kommentteja

Kommentoi ensimmäisenä.