Latvian pikakurssi Turussa

Tule opiskelemaan latviaa! Yhden päivän pikakurssilla tutustutaan latvian kieleen käytännönläheisestä näkökulmasta. Kurssista on iloa niin Latvian-matkaa suunnitteleville kuin kielestä muuten kiinnostuneillekin. Aiempaa osaamista ei tarvita.

Latvian opiskelu on suomalaisille helppoa ainakin yhdessä suhteessa: lausuttaessa paino on aina ensimmäisellä tavulla, kuten suomessakin. Tätä pidetään suomalais-ugrilaisen liivin kielen vaikutuksena. Yhteisestä historiasta kertovat myös monet yhteiset sanat kuten laiva ja maksaa, joihin matkailijakin voi helposti törmätä.

Latvian, kuten myös sen lähimmän sukulaiskielen liettuan, erityispiirteisiin kuuluu se, että vieraskieliset henkilön- ja paikannimet muokataan vastaamaan latvian kieliasua ja taivutusjärjestelmää.

Helmikuisella pikakurssilla opettajana toimii FT Pauls Balodis, jolla on vankka kokemus latvian opettamisesta ulkomaalaisille. Kurssin opetuskieli on suomi.

Mikäli kiinnostusta on, latvian opiskelua on mahdollista jatkaa myös pikakurssin jälkeen.

Latvian kurssi järjestetään lauantaina 29.2. 2020 klo 10-15 yhteistyössä Varsinais-Suomen Viro-keskuksen kanssa sen tiloissa osoitteessa Vanha Suurtori 3, 20500 Turku. Kurssi maksaa 10 euroa ja kurssilaisten on oltava joko Rozentāls-seuran tai Varsinais-Suomen Viro-keskuksen jäseniä. Jäseneksi voi liittyä ilmoittautumisen yhteydessä. Rozentāls-seuran jäsenmaksu on 30 e vuodessa (opiskelijat 15 e, perhejäsenmaksu 50 e).

Lisätiedot ja ilmoittautumiset info@rozentals-seura.fi tai puhelimitse 045 1058815 /Jenni Kallionsivu, Rozentāls-seura.

Jos kiinnostuit, lue artikkeli Firma maksaa eli huomioita latvian kielestä.