Hallitus

Hallitus

Seuran hallitus

Linda Prauliņa
Linda Prauliņa

Kari Alenius

Linda Prauliņa on seuran hallituksen puheenjohtaja. Hän muutti Latviasta Suomeen vuonna 1988. 2000-luvun alussa Linda aloitti käännös -ja tulkkaustyöt suomalaisille Latviassa toimiville yrityksille sekä eri alojen virkamiehille Suomessa. Hän on suomentanut myös latvialaista näytelmä- ja kaunokirjallisuutta sekä kääntänyt suomalaista näytelmäkirjallisuutta Latviaksi. Oikeasti Linda on graafikko ja on muun muassa suunnitellut seuran logon. Hän myös edustaa seuraa Ziemeļmeita-kuoron sopraanoiden riveissä.

Kari Alenius työskentelee historian professorina Oulun yliopistossa. Yksi hänen kiinnostuksenaloistaan on juuri Latvian historia, ja siihen liittyen hänellä on ollut 1990-luvun puolivälistä lähtien yhteistyötä latvialaisten kollegojen kanssa. Konferenssiosallistumisten ja muiden työmatkojen (mm. Erasmus-opettajavaihto, Rīgas Stradiņa universitāte 2013) lisäksi hän on perheensä kanssa käynyt monta kertaa Latviassa ihan vain lomamatkoillakin.

Joachim Bauer

Joachim Bauer on aiemmin työskennellyt pitkään matkailu- ja rahoitusaloilla. Nykyään hän toimii Helsingin Saksalaisen koulun toimitusjohtajana.  Hän on tutustunut Latviaan ja latvialaisiin musiikkiharrastuksensa kautta, laulaen nykyään bassoa latvialais-suomalaisessa Ziemeļmeita-kuorossa. Joachimin useista Latviaan suuntautuneista matkoista ikimuistoisin on ollut tanssi- ja laulujuhlille osallistuminen. Historian, kulttuurin ja musiikin lisäksi yhdistysaktiivi Joachim harrastaa päivänpolitiikan seuraamista sekä rakastaa luonnossa liikkumista. Hänen sydäntään lähellä ovat suomalais-latvialaisten suhteiden syventäminen ja etenkin Suomessa asuvien latvialaisten hyvinvointi uudessa kotimaassaan, ja hän on aloittanut myös latvian kielen opinnot.

Olli Kantanen

Olli Kantanen on toiminut Suomen suurlähettiläänä Latviassa vuosina 2014-2018. Aika suurlähettiläänä tarjosi tilaisuuden syventää Latvian tuntemusta niin politiikan, talouden kuin kansalaisyhteiskunnan ja kulttuurin saroilla. Hän työskentelee Ulkoministeriön Eurooppa-osastolla apulaisosastopäällikkönä, ministeriössä hän on työskennellyt vuodesta 1994. 

Latvian kanssa hän on ollut tekemisissä niin töiden kuin vapaa-ajankin puolesta 1990-luvulta asti ja maassa häntä kiehtovat erityisesti historia, kulttuuri ja luonto. Suunnistus- ja polkujuoksuharrastus ovat tutustuttaneet hänet Latvian upeisiin rannikoihin, metsiin ja luonnonsuojelualueisiin.     

Jānis Ķirpītis

Jānis Ķirpītis työskentelee latvialaisessa pienoismallirakettiprojektissa viestinnän parissa; lisäksi Jānis tuottaa videoita projektin some-kanaviin. Vuodesta 2012 alkaen Jānis on asunut perheensä kanssa Suomessa, Fiskarsin lähellä. Perheeseen kuuluu puoliso Kristīne ja kaksi lasta.

Joka syksy Jānis on vastaanottamassa latvialaista residenssitaiteilijaa Fiskarsiin. 

Jaana Simula
Jaana Simula

Jaana Simula on taidehistorioitsija ja viestinnän ammattilainen, josta isona tuli kulttuuriasiantuntija. Välietappeina Wäinö Aaltosen Museo, viestintätoimisto Mimes, Teatterikorkeakoulu ja viimeiset kymmenisen vuotta Porin kulttuuritoimen johtaminen. Pori ja Riika ovat ystävyyskaupunkeja yli 50 vuoden takaa, joten mahdollisuuksia toimia latvialaisten kanssa avautui monimuotoisesti. Vuodesta 2011 vuoteen 2018 Jaana on ollut mukana Union of the Baltic Cities toiminnassa ja  vuosina 2015-2017 sen Cultural Cities Commissionin puheenjohtajana. Latvian yhteiskunta ja kulttuuri kiinnostaa, erityisesti latvialainen muotoilu, musiikki ja iki-ihanat käsityöt.

Timo Tamminen
Timo Tamminen

Timo Tamminen työskentelee Akaan kirjastotoimenjohtajana ja on aktiivinen useissa ystävyysseuroissa ja muissa yhdistyksissä niin Pirkanmaalla kuin valtakunnallisestikin. Latviassa hän on matkaillut  jo 1990-luvulta lähtien niin autolla, bussilla, lentokoneella kuin moottoripyörälläkin. Myös työ kirjastoalalla on tutustuttanut latvialaisiin kollegoihin.