Henkilökunta

Henkilökunta

Seuran toiminnanjohtaja Jenni Kallionsivu unelmoi tulevaisuudesta, jossa Suomessa ilmestyy yhtä paljon latvialaisia kirjoja kuin Latviassa suomalaisia.  Koulutukseltaan Jenni on FM ja pääaineenaan hän on lukenut historiaa. Ennen Rozentāls-seuraa hän on työskennellyt muun muassa suomalais-virolaisten kulttuurisuhteiden parissa. Jenni työskentelee Rozentāls-seurassa 50% työajastaan ja muun ajan hän toimii monipuolisesti kulttuurialalla ja tuottaa muun muassa  Runoajelua, latviaksi Dzejas brauciens. Lisäksi hän bloggaa työelämästä osoitteessa www.jennikallionsivu.fi

Ota yhteyttä:
jenni@rozentals-seura.fi
+358 45 105 881 5

+Latvian kielen opettajat

Anita Jäntti pitää opettamisesta ja hänellä on siitä pitkä kokemus niin Rozentāls-seurasta kuin muualtakin. Hän on opettanut kieliä ja taidehistoriaa eri oppilaitoksissa: kouluissa, yliopistoissa ja aikuisten kursseilla.

Opettamisen lisäksi Anita pitää uusiin ihmisiin, kieliin sekä kulttuureihin tutustumisesta. Anita on valantehnyt kielenkääntäjä ja hän on työskennellyt myös Latvian ulkoministeriössä sekä televisioyhtiön ohjelmapäällikkönä.

Pauls Balodis on kielitieteilijä; baltologi, joka puhuu sujuvasti sekä latviaa että liettuaa. Hän on työskennellyt tutkijana Latvian kielen instituutissa ja Latvian yliopiston valtion kielikeskuksessa. Hänen kiinnostuksen kohteensa ovat balttilaiset henkilönnimet ja hän on väitellyt sukunimien semantiikasta (2008) sekä julkaissut kirjan ”Ei vain Bērziņš, Kalniņš, Ozoliņš”, 2018. Pauls on opettanut latviaa suomalaisille ja liettualaisille ja pitänyt luentoja suomalais-ugrilaisille opiskelijoille Latvian yliopistossa. Yksi Paulsin toimialoista on kaupalliset käännökset. Pauls on tanssinut kansantansseja lapsuudesta lähtien, tällä hetkellä hän tanssii myös latvialaisessa Aurora-tanssiryhmässä Helsingissä.