darbavieta työskentely Riiassa

Lomalla töissä ja töissä lomalla Riiassa – Opas lomaan läppärin kanssa

”Kun tarviset uutta virtaa, uusia kokemuksia ja etsit inspiraatiota, sinun vain yksinkertaisesti täytyy tehdä näin. Haluat varmasti paikkaan, joka on kiinnostava, edullinen ja joka tarjoaa monia uusia juttu. Joten, lähde siis läppärisi kanssa Riikaan viikoksi tai ehkä useaksi kuukaudeksi”, kehottaa Riiassa DarbaVieta-työyhteisötilassa tekstisuunnittelijana työskentelevä Kristīne Zamurajeva. Hän tuntee Riian luovan yhteisön hyvin ja parhaat paikat läppärinomadeille, koska hän myös työskentelee DarbaVietassa tilan yhteisömanagerina.

  1. Vuokraa ensin kiva ja kodikas asunto Airbnb:n kautta keskustasta, Agenskalnsista tai läheltä Miera-katua. Näiltä alueilta löydät parhaimmat pubit ja ravintolat, tuottajamarkkinat, parhaat kahvit ja tunnet Riian parhaimmat hipsterivibat (hipsteriyden parhaassa merkityksessä).
  2. Valitse työskentelypaikkasi. Vaihtoehtoja on moneen makuun. Voit esimerkiksi istua johonkin läppärikansan keskuudessa suosittuun kahvilaan kuten hyvästä sisustuksesta tunnettuun kahvilaketju Coffee Inn:n, paikallisesti suosittuun Innocent Cafeen (Blaumaņa ielā 34-1a), hyvää ruokaa, kahvia ja polkupyöräilykulttuuria arvostavaan vegetaristikahvila Miit:n ( Lāčplēša iela 10) tai aina tyylikkääseen Rocket Bean Roasteryyn (Miera iela 29/31).
  3. Jos haluatkin työskennellä hiljaisemmassa paikassa, mene Birojnīcaan (Berga Bazārs, Dzirnavu iela 84 k-2), joka on erityisesti työskentelyyn suunniteltu kahvila. Se on rauhallinen, siellä on lähes aina tilaa ja jokainen tilaa käyttävä arvostaa työskentelyrauhaasi.
  4. Kun tarvitset tilaa pidemmäksi aikaa ja haluat tutustua paremmin paikalliseen luovan alan freelencer-yhteisöön, järjestä työtilasi DarbaVietasta (Blaumaņa iela 34-1). Se on Riian ainut yhteisöllisyyteen perustuva freelancereiden ja pienten tiimien yhteistyötila. Se on levittäytyy kolmeen huoneistoon Riian keskustassa ja siihen kuuluu noin 45 jäsentä, jotka edustavat eri ammattikuntia kuten graafisia suunnittelijoita, tekstisuunnittelijoita, projektipäälliköitä, markkinoinnin ammattilaisia, valokuvaajia, arkkitehtejä, animaattoreita ja bloggaajia. Tila on pääasiassa pysyville jäsenille, jotka tarvitsevat tilaa kuukausien ajaksi, mutta se on myös avoinna digiajan nomadeille tai työlomailijoille. Yhteisömanagerina esittelen mielellään tarkemmin luovan alan toimijoita Riiassa ja auttaa kontaktien luomisessa.
  5. Jos muotoilu, koodaaminen ja tech-start-upit kiinnostavat, halunnet ottaa yhteyttä The Mill:in (Brivibas 33-8). Työtilassa järjestetään erilaisia tapahtumia aiheeseen liittyen. Jos olet sittenkin kiinnostunut kaikista vekottimista ja 3D-printtereistä, suuntaa siis Hackersspace Rigaan (Dzērbenes 14), jossa voi luoda ja puuhata tuntikaupalla.
  6. Ensin työ ja sitten huvit, sanotaan. Kun työt on tehty, Riiasta löytyy paljon vaihtoehtoja rentoutumiseen. Suuntaa pubiin tai ravintolaan ja nauti maukkaista paikallisista mausta. Riian kokit suhtautuvat ammattitaitoonsa ylpeydellä, kokeilevat ja luovat uusia makumaailmoja. Nauti myös paikallisesta oluesta Valmiermuižan (Aristida Briāna street 9A) tai Labietisin (Aristida Briāna iela 9A2 ) panimoravintoloissa ja testaa heidän valikoimansa. Jos pidät enemmän viinistä, tulet rakastumaan Vīna studijaan (esim. Stabu iela 30) ja viinibaari Garageen (Berga Bazārs, Elizabetes iela 83/85 ) valikoimiin.
  7. Seuraavaksi on aika mennä johonkin underground-henkiseen vapaaseen kulttuuritapahtumaan tai tälläytyä oopperailtaa varten. Paikalliset edellä mainituissa yhteistyötiloissa neuvovat suosituimmille keikoille ja muihin tapahtumiin, kunhan vaan kysyy. Vanhastakaupungista kannattaa pysytellä poissa, koska miellyttävän inspiroivia tunnelmia löytää muualtakin.
  8. Anna Riian yllättää sinut aitoudellaan ja erinomaisuudellaan. Tulet varmasti uudestaan. Nauti!

 

Teksti ja vinkit: Kristīne Zamurajeva.

Käännös ja edit: Tero H. Savolainen

Ei kommentteja

Kommentoi ensimmäisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *