Jäsenmatka Pohjois-Latviaan 24.-28.4. 2024

Kuva: Jouko Santala

Pohjois-Latviaan suuntautuvalla jäsenmatkalla tutustutaan Latvian historiaan useista eri näkökulmista ja nautitaan tietysti myös latvialaisista herkuista.

Ohjelma
ke 24.4.
klo 9.00 Eckerö Line Helsingistä Tallinnaan, josta jatkamme matkaabussilla Valmieraan. Matkapäivän iltana nautimme yhteisen illallisen
Valmiermuižan panimon ravintolassa (vapaaehtoinen ja omakustanteinen).

to 25.4.
Aloitamme päivän Valmieran kiertokävelyllä. Iltapäivällä vierailemme oppaan johdolla Līgatnessa sijaitsevassa 1980-luvulla rakennetussa maanalaisessa bunkkerissa. Yhdeksän metriä maan alla sijaitseva bunkkeri rakennettiin suojaamaan miehitetyn neuvosto-Latvian eliittiä ydinsodan varalta ja sen olemassaolo salattiin aikanaan täysin. Tutustumme myös luonnon muovaamiin Līgatnen luoliin ja syömme
yhdessä lounasta.

pe 26.4.
Retki Cēsikseen. Vierailemme Cēsiksen linnassa, jossa meillä on englanninkielinen opastus ja nautimme yhdessä lounasta. Ohjelmaan on varattu myös hieman vapaata aikaa Cēsiksessä. Iltapäivällä vierailemme englanninkielisen oppaan johdolla Āraišin arkeologisessa puistossa.

la 27.4.
Vierailemme Alūksnen lähellä sijaitsevassa Ērmanin kartanossa, jossa kartanonisäntä, säveltäjä Ūģis Prauliņš yhdessä puolisonsa Inga Prauliņan kanssa kertoo meille kartanon historiasta ja sen nykypäivästä kulttuuritapahtumien keskuksena. Nautimme kartanolla myös keittolounaan. Kartanon lähellä sijaitsee vuonna 1919 Marienburgin (Alūksnen) taistelussa kaatuneiden suomalaisten hauta, jolla myös vierailemme. Iltapäivällä matkustamamme kapearaiteisen rautatien junalla Alūksnesta Gulbeneen. Junamatkalla kuulemme oppaalta rautatien historiasta. Gulbenesta palaamme bussilla hotellille.

su 28.4.
Paluumatkalla vierailemme Rūjienan jäätelötehtaassa. Aikanaan Rūjienassa sijaitsi koko Baltian suurin meijeri, ja nykyään se on Latvian tunnetuin jäätelönvalmistaja. Luvassa on tietysti myös maistiaisia!  Paluulaiva klo 18.30-21.00 Eckerö Line Tallinnasta Helsinkiin.

Matkan hintaan 580 e sisältyy ohjelman mukaiset matkat, majoitus neljän tähden Wolmar-hotellissa aamiaisineen, ohjelma sekä lounas kolmena retkipäivänä. Opastukset ovat englanninkielisiä. Lisämaksu yhden hengen huoneesta 150 e.

Matkalaisten on oltava Rozentāls-seuran jäseniä: jäsenyydestä voit lukea lisää tästä linkistä.

Matkanjohtajana toimii Jenni Kallionsivu. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Baltic Express Tours.

Paikkansa voi varata maksamalla 100 euron varausmaksun, joka hyvitetään matkan hinnassa.

Laivamatkoille on mahdollista tilata etukäteen aamiaisbuffet 24.4. hintaan 17 e hlö ja/tai illallisbuffet 28.4. hintaan 35 e hlö.

Ilmoittaudu Jenni Kallionsivulle sähköpostitse osoitteeseen jenni@rozentals-seura.fi. Kerrothan ilmoittautuessasi syntymäaikasi ja mahdollisen erityisruokavaliosi sekä sen, haluatko tilata aterioita laivamatkoille.

 

Ei kommentteja

Kommentoi ensimmäisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *