Kuinka flirttailla latviaksi?

Kuinka flirttailla latviaksi?
Elokuussa 2015 pidetyn työpajan vetäjä Ingrida Picukane antoi meille haastattelun: katso video!
Enää ei tarvitse tuijottaa yksin tuoppiin, sillä Rozentāls-seuran järjestämässä käytännönläheisessä Kuinka flirttailla latviaksi? -sarjakuvatyöpajassa opit loikkimaan salonkileijonan elkein kielimuurin yli. Kulttuurierot ovat joskus suuria maantieteellisesti hyvinkin läheisten kulttuurien välillä ja pahimmillaan huono flirtti johtaa yksinäisiin iltoihin, sydänsuruihin ja yleiseen nolouteen.
Flirt_ready_apstr_bez
Helsingin sarjakuvafestivaalien yhteydessä järjestettävässä arvostetun sarjakuvataiteilija Ingrīda Pičukānen vetämässä työpajassa tutustutaan latvian kieleen ja flirttikulttuuriin alkeista lähtien. Lisäksi opit latvian kielen perussanastoa, josta on iloa matkaillessa tai kieltä opiskellessa. Työpajaan voi ja kannattaa tulla vaikkei osaisi sanaakaan latviaa ja piirrostaito rajoittuisi tikku-ukkoihin.Paja sopii kaikille, joita Latvia tai sarjakuvien tekeminen kiinnostavat. ”Halusimme esitellä latvialaista kulttuuria ja latvian kieltä uudesta näkökulmasta. Mikäpä olisikaan parempi tapa tutustua toiseen kulttuuriin kuin pieni viaton pilke silmäkulmassa. Eikä tässä tosiaan tarkoiteta koivupilkettä”, sanoo Rozentāls-seuran puheenjohtaja Tero H. Savolainen.

Sarjakuvataiteilija ja -opettaja Ingrīda Pičukāne on valmistunut niin Latvian kuin Vironkin taideakatemioista. Pičukāne on š!- sarjakuva-antologian vakiopiirtäjiä ja hän on myös kuvittanut useita lastenkirjoja. Lisäksi hän opettanut sarjakuvien tekemistä monenlaisille kohderyhmille niin nuorisotaloilla kuin vanhainkodeissakin. Virka-aikana hän paneutuu flirttailun saloihin Latvian suurimman tabloidilehden graafikkona.

Maksuton työpaja järjestetään sunnuntaina 30.8 klo 13-15 Goethe-instituutissa, Salomonkatu 5 B, Helsinki. Työpaja on englanninkielinen. Tilaisuuden järjestävät Rozentāls-seura ry ja Helsingin sarjakuvafestivaalit. Olet lämpimästi tervetullut!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Jenni Kallionsivu
jenni@rozentals-seura.fi
+358 45 1058815

 

Ei kommentteja

Kommentoi ensimmäisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *