Vuosikokous 2018: järjestösihteerin terveiset

Rozentāls-seuran vuosikokouksessa puhuttiin juhlimisesta ja rahasta sekä vaihdettiin puheenjohtaja seuraa neljä vuotta luotsanneen Tero H. Savolaisen luopuessa tehtävästä. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin aiemmin varapuheenjohtajana toiminut Linda Praulina. Juhlimisessa on tietysti kysymys Latvian satavuotisesta itsenäisyydestä, jota nostetaan näyttävästi esille kahdessa seminaarissa.

Aloitimme juhlimisen hyvässä seurassa jo heti vuoden alussa. Järjestimme yhdessä Tuglas- ja Donelaitis-seurojen kanssa Baltia 100 -seminaarin helmikuussa. Satapäinen osallistujajoukko ja kymmenet suoran nettilähetyksen seuraajat todistivat, että eteläiset naapurimme ovat meille tärkeitä ja rakkaita. Huomasimme myös, että kolmen Baltian maan ystävyysseuran yhteistyö sujuu mainiosti, joten sitä kannattaa tehdä jatkossakin!

Marraskuussa Latvia täyttää 100 vuotta. Se, jos mikä, on syy juhlaan ja juhlia me totisesti aiomme. Seuran jäsenet merkitköön kalentereihinsa päivämäärän 13.11. Lisätietoja seuraa aikanaan jäsenkirjeessä! Jos et ole jäsen, mutta haluaisit olla, liittymislomake löytyy täältä.

Vuoden 2017 vuosikokouksessa tekemämme päätös tämän vuoden jäsenmaksuista on osoittautunut toimivaksi. Koska jäsenmaksun suuruus on päätetty jo edellisenä vuonna, olemme voineet kerätä niitä heti alkuvuodesta ennen Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän toiminta-avustuksen saamista. Jäsenmaksut ovat seuralle äärimmäisen tärkeä tulonlähde. Jos et ole jo maksanut jäsenmaksuasi, sen voi tehdä kätevästi nettikaupassa.

Tero H. Savolainen on vienyt seurassa läpi isoja muutoksia esimerkiksi taloushallinnossa ja viestinnässä. Viestintä saavuttaa nyt aiempaa suuremman yleisön, mikä osaltaan vaikuttaa myös jäsenmäärään ja kaikkeen yhdistyksen toimintaan. Yhdistystoiminta on jatkuvaa kehittymistä ja nykytilasta on hyvä jatkaa eteenpäin.

Tero jatkaa edelleen hallituksen jäsenenä ja paikkansa uusi myös Jaana Simula. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Janis Kirpitis, joka on tehnyt tärkeää vapaaehtoistyötä Fiskarsin residenssiohjelmassa. Hallituksen jäsenten esittelyt löytyvät täältä.

Hyvät ideat ovat tervetulleita ja monet seuran ohjelmista ja toimintamuodoista ovatkin saaneet alkunsa jäsenistön aktiivisuudesta. Vapaaehtoistyöntekijöitä kaivataan myös monenlaisiin tehtäviin. Tervetuloa siis tekemään seurasta sellaista, kuin toivot sen olevan!

Kuva: Jaana Simula

Jenni Kallionsivu
järjestösihteeri-tuottaja
jenni@rozentals-seura.fi

 

Ei kommentteja

Kommentoi ensimmäisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *