Positivus festivaalin bänditärpit

Positivus festival Salacgrivassa kasaa vuosittain pitkän listan hipsteribändejä, DJ:tä, elokuvia, performansseja ja hyvää menoa lauteilleen. Paikalla on tietenkin myös parhaat ryhmät Latviasta ja muualta Baltiasta. Tässä napakka katsaus vuoden 2015 festarin latvialaisiin bändeihin, joiden keikkakunto kannattaa käydä ainakin tarkistamassa.

Triana park on tehnyt musiikkia EDM:stä rokkaavampaan Skunk Anansie-henkiseen tavaraan ja joissakin biiseissä (Iron blue & Shoeshine) puolestaan löytyy vahvoja M.I.A.-vaikutteita. Tämä ao. biisi edustaa selkeää EDM-osastoa. Ryhmä tuntuu hakeneen vuosien saatossa omaa tyyliään kaikkien tyylien joukosta. Biisit on kuitenkin tarttuvia ja tanssittavia, joten keikasta on odotettavissa hyviä bileitä. Lapikasta lattiaan!

Alise Joste on laulaja-lauluntekijä, joka luottaa herkkään akustiseen ilmaisuun. Folkissa vähemmän on enemmän. Alise on kiertänyt kitaransa kanssa myös Suomessa.

The Pink Elephant -yhtyeen ilmava ja leijaileva, mutta jäsennelty, Mellowing -levy on julkaistu huhtikuussa. Bändi liikkuu psykedeelisen rockin ja jazzin välimaastoissa hieman kuten Pink Floyd. Vaalenanpunaisia norsuja nähdään tänä kesänä mm. Positivus festareilla I love you -lavalla.

http://pinkselefants.bandcamp.com/releases

DaGamba on villinnyt yleisöä juuri Glastonburyssä ja nousee Positivuksen lavalle tekemään saman. Salacgrivassa orkesteri tuo mukanaan Riian sinfonietan. Tässä bändin konseptissa on jotain hyvin tuttua Apocalypticaa kuunnelleille. Tässä tosin on enemmän muitakin soittajia kuin sellistejä eikä mennä niin paljon hevimetallilinjoilla. Erittäin mielenkiintoista raja-aidat kaatavaa musiikkia, jonka bändi itse määrittelee Facebook-sivuillaan kuuluvan tyylilajiin World music, Rock, Classical, Electronic, Hip hop ja Fusion. Ok, hyvä on sitten!

Laika Suns tekee pop-rockia, jossa mukana on myös konebiittejä ja sämplejä. Tallinn Music Weekillä monet nostivat bändin keikan festarin parhaimmistoon, mutta toiset pitivät yhtyettä keskinkertaisena, laulajaa alavireisenä, masentavana eikä lavalle oltu noustu esiintymään yleisölle vaan pelkästään katselemaan omia kengänkärkiä. Onko kyse luonnollisesta mielipidetasapainosta, subjektiivisistä korvista ja silmistä, ihan vain henkilökohtaisista mieltymyksistä vai mistä? Mene keikalle, kuuntele ja totea itse. Kotiyleisönsä edessä Laika Suns varmasti räjäyttää pankin.

Jos näistä edellisistä ei löydy mitään, katso koko kattaus täältä: https://www.positivusfestival.com/en/

Mukana on Placebo, Robert Plant, Warpaint ja muita tuttuja kansainvälisiä nimiä.

Ei kommentteja

Kommentoi ensimmäisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *