Vuosikokous 2017: järjestösihteerin tervehdys

Viimeiset vuodet ovat olleet hienoa aikaa olla mukana Rozentals-seurassa. Toimintaa riittää, jäsenmäärä kasvaa ja yhdessä saadaan hienoja asioita aikaiseksi. Tummana pilvenä seuratoiminnan sinihohtoisella taivaalla siintää Opetus- ja kulttuuriministeriön vähenevä rahoitus. Se pakottaa muuttamaan toimintatapoja ja myös ajattelua: ystävyysseura ei voi olla puolijulkinen organisaatio, joka huolehtii Suomen ja Latvian kulttuurisuhteista kaikilla mahdollisilla aloilla. Seura on kansalaisjärjestö, jonka toiminta on sen jäsenten näköistä. Seuran tie vie juuri sinne, jonne jäsenet sen haluavat viedä.

Koska seuralaisten tanssijalkaa vipatti, syntyi latvialaisen kansantanssin ryhmä Aurora, jota johtaa upean energinen Aiga Turuka. Koska Pekka Gronow on tietää paljon latvialaisesta iskelmästä ja haluaa tietää lisää, hän kirjoittaa aiheesta seuran sivuille blogia. Koska Marja Leinonen arvostaa latvialaista ja Latviaa koskevaa kirjallisuutta, hän laatii kirja-arvosteluja seuran sivuille. Kaikki tämä tapahtuu vapaaehtoistyönä ihmisten oman aktiivisuuden tuloksena. Kiitokset heille ja kaikille muillekin seuran vapaaehtoisille!

Latvian suurlähetystössä järjestetyssä vuosikokouksessa saatiin ihailla vuoden 2016 aktiivista toimintaa ja jutella vuoden 2017 ohjelmasta. Viime vuosi oli suoranainen klassikkojen vuosi, jolloin seura julkaisi Rainiksen suomennoksen Se pysyy, joka muuttuu sekä Janis Rozentālsin elämästä kertova näyttelyn Katse Suomessa, sydän Latviassa. Molemmat kiertävät edelleen ympäri maata. Tänä vuonna on tiedossa paljon ohjelmaa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella, minkä kruunaa paikallisosaston perustaminen Kymenlaaksoon. Tervetuloa 19.6. klo 16.30 Kotkan pääkirjastoon – tästä tilaisuudesta tulemme vielä kertomaan lisää.

Seura haluaa olla saavutettavissa kaikille kiinnostuneille sijainnista riippumatta. Tapahtumien lisäksi haluamme olla läsnä myös verkossa. Haluatko sinä tuottaa sisältöä seuran verkkosivuille tai someen? Otahan yhteyttä, seuran viestintäryhmä auttaa mielellään alkuun. Vapaaehtoisten sisällöntuottajien ei tarvitse olla Rainiksen tai Rozentālsin veroisia sanataitureita tai kuvan mestareita, innokas mieli ja halu kehittyä riittävät hyvin.

Vuoden 2017 suunnitelmiin mahtuu myös latvian kielen oppikirjan Somun soman toivottu toinen painos, paljon kyselty osallistuminen Martin markkinoille sekä monien pidettyjen ohjelmien jatkaminen. Residenssitaiteilijan haku on päättynyt ja saimme runsaasti hyviä hakemuksia. Syyskuussa on siis luvassa jälleen kerran retki Fiskarsiin tapaamaan seuran oma residenssitaiteilijaa. Residenssitoiminta on saanut paljon kiitosta toimivana kulttuurivaihdon muotona, johon kaikki jäsenet pääsevät osallistumaan. Ellei Fiskarsin-retkelle pääse mukaan, voi tutustua residenssitaiteilijaan seuran sivuilla. Edellisvuosien taiteilijoiden Eva Vēveren ja Rasma Pušpuren haastattelut löytyvät myös netistä.

Hallituksessa jatkavat uudella kaksivuotiskaudella Marja Leinonen ja Pirkko Hämäläinen. Seura kiittää Annika Sunaa monivuotisesta panoksesta hallituksessa ja toivottaa tervetulleeksi uuden hallituksen jäsenen Pauliina Sundqvistin. Hallituksen jäsenten esittelyt löydät täältä.

Tapaamisiin seuran lukuisissa hienoissa tilaisuuksissa!

Jenni Kallionsivu
järjestösihteeri/tuottaja
jenni@rozentals-seura.fi

 

Ei kommentteja

Kommentoi ensimmäisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *