Rozentāls-seura täytti 33 vuotta

Rozentāls-seuran on saavuttanut jo kolmannesvuosisadan iän! Syntymäpäiviä juhlittiin 17.5. 2023 Kirjan talolla Helsingissä. Juhliin oli kutsuttu seuran jäsenet sekä yhteistyökumppaneita. Päivä oli aivan kirjaimellisesti seuran syntymäpäivä, sillä sen perustamiskokous pidettiin 17.5. 1990. Seuran syntyvaiheista kertoi sen ensimmäinen hallituksen puheenjohtaja Heikki Koski, joka haastattelussa yhdessä tehtävää nykyään hoitavan Linda Prauliņan kanssa kävi läpi seuran menneisyyttä, nykypäivää ja hieman tulevaisuuttakin. (Seuran syntyhistoriasta kiinnostuneet voivat lukea Kosken artikkelin aiheesta tästä linkistä.)

Elämä on lähtökohtaisesti joukkuelaji ja seuralla on ollut ilo saada rinnalleen hyviä yhteistyökumppaneita. Seuralla on erilaisia perinteitä useiden eri yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa. Joka vuosi solmitaan myös uusia kumppanuuksia. Eräs läheisimmistä yhteistyökumppaneista on liki koko seuran olemassaolon ajan ollut Latvian suurlähetystö, jonka tervehdyksen juhliin toi suurlähettiläs Dace Treija-Masī.

Juhlapuheen piti latvialainen runoilija Kārlis Vērdiņš, minkä jälkeen esiintyivät JUUK-yhtyeen Sniedze Prauliņa ja Oskars Jansons. Tilaisuuden juonsi seuran toiminnanjohtaja Jenni Kallionsivu.

Illan tunnelmista kertovat valokuvat, jotka on ottanut Jānis Mednis. Juhlien valmisteluun ja toteutukseen osallistui useita seuran vapaaehtoistyötä tehneitä jäseniä. Kiitos koko juhlaväelle hienosta illasta ja kiitos jokaiselle seuran jäsenelle siitä, että olet mukana!

Teksti: Jenni Kallionsivu
Kuvat: Jānis Mednis

Ei kommentteja

Kommentoi ensimmäisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *