Kesätapahtumat Latviassa 2015

Latviassa tapahtuu kesällä 2015 paljon. Lähes jokaisessa kaupungissa on jonkunlainen kaupunkijuhla jonakin heinäkuisena viikonloppuna. Tässä muutama Tero Savolaisen listaama tärppi kiinnostavimpiin tapahtumiin.

Mitä sinä olisi laittanut tälle listalle? Lisää vinkkisi kommenttikenttään.

f64_ligo_krastmala_230613_082

Juhannus

Juhannusta Latviassa juhlitaa 23. kesäkuuta eli vuonna 2015 siis muutaman päivän Suomen juhannuksen jälkeen, joten se tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tuplajuhannukseen. Tai jos Suomen juhannus menee töissä, voi vahingon ottaa takaisin Latviassa. Juhlia ja tapahtumia on ympäri maan. Juhannusviikonloppuna 19.6. Riian tuomiokirkon aukiolla on isot juhannusmarkkinat. Tapahtumassa myydään kaikenlaista lääke- ja koristekasveja, juustoja, olutta ja kaikkea mikä keskikesään liittyy. Latvian virallinen matkailusivusto toteaa osuvasti: ”Se on tilaisuus päihtyä! ….ei vain ruohojen ja kukkien tuoksuista, vaan myöskin kansalaiskuorojen laulamista vanhoista lauluista, kansallispukujen kauneudesta ja tanssijoiden kypsyneestä kesävoimasta heidän askelissaan, kasvoillaan ja hymyissään!” Jotkut päihtyy tanssin kypsästä kesävoimasta, toiset kypsästä juustosta, kolmas oluesta ja joku näistä kaikista. Riiassa 23. kesäkuuta isoimmat kekkeri on Daugava-joen rannalla 11. novembra krastmala -kadulla. Tapahtumassa Līgosim Krastmalā! (eli Juhannus rannalla) esiintyy kansalliskuoroja, tanssijoita, Latviassa tunnettuja näyttelijöitä, laulajia, musiikkiryhmiä ja DJ:tä. Lisätietoja tapahtumasta on täällä

Jazz-festivaali Rīgas Ritmi 1.7.-5.7. Riiassa. Festarilavat ympäri Riikaa kutsuvat kansainvälisiä ja palkittuja taiteilijoita sekä nuoria ja vielä tuntemattomia musiikillisia lahjakkuuksia.

Summer Sound, Liepaja,10.07.2015 – 11.07.2015. Summer sound on musiikki ferstivaali LIepajan pitkällä rannalla. Kansainvälisistä tähdistä lavalle nousee mm. Mumiy Troll ja Apocalyptica. Musiikillinen linja on pääasiassa rock-poppia. Latvialaisista yhtyeistä paikalla on mm. grungehtava Indygo ja erinomainen euroviisumaisesti humppaava ElektroFolk, jonka nimi kertookin jo riittävästi ryhmän genrestä. Lisätietoja: http://www.summersound.lv/lv/makslinieki

Samana viikonloppuna on folk/pagan metalli -festivaali Zobens un Lemess Saukan luonnonpuistossa eteläisessä Latviassa. Paikalla on latvialaisten folk-metallimiesten kanssa liettualaisia, valkovenäläisiä ja ukrainalaisia bändejä. Takuuvarmasti luonnonläheinen metallifestivaali, jossa kaivataan takaisin aikaan, kun kyläsepät takoivat miekkoja ja autoja. Skyforger toivottaa kaikki tervetulleeksi alla.

Joogaleiri 12.7 – 17.7.2015, Lomakeskus Zivtiņi, Kaltene. LAtvian rannikolla, lähellä Kolkaa ja Rojaa, sijaitseva lomakeskus on hyvä paikka rauhoittua. Joogakursista vastaa suomalais-latvialainen joogakoulu Shakta. Rojassa en edellisenä viikonloppuna omat kaupunkijuhlat, joissa mm. kalastetaan kilpaa. Lisää joogakurssista löytyy täältä: http://shakta.fi/latvia/

 

Saunafestivaali 18.7. Riian etnografisessa ulkoilmamuseossa. Testaa latvialaiset löylyt. Muista katsoa tarpeellinen saunasanasto Sankarimatkailija Latvian maakunnissa -kirjasta.

Positivus -musiikkifestivaali 17.07 – 19.07.2015. Salacgriva
Baltian maiden isoin rockfestari. Se tarjoaa joka vuosi tuoretta kansainvälistä pop-rockia, parasta paikallisesti ja muualta Baltiasta, lämpimän ilmapiirin ja hauskanpitoa kaikille koko viikonlopun ajan. Musiikin lisäksi tapahtumassa on elokuvaa ja teatteria. Festivaali järjestetään Salacgrīvan kauniilla hiekkarannikolla. Jos Salacgrivaan meno mietityttää, katso tämä postaus.
Lisää ja lippuja: https://www.positivusfestival.com/
 
Kansainvälinen musiikkijuhla Laba Daba 31.7.-2.8.. Musiikkitapahtumassa esiintyy kymmeniä etnobändejä. Näitä ei yleensä radiossa kuule. Latvialaisista kannattaa poimia ainakin Sus Dungo (yo. kuvassa), jonka musiikki maalaa latvialaisia maisemia paremmin kuin Anssi Tikanmäki pohjanmaan lakeuksia. Alla on Aulin video, jonka perusteella Laba Dabassa on erinomainen meininki. Juhlat järjestetään Siguldan lähellä Ratniekin kylässä.
Lisätietoja: http://www.labadaba.lv/eng/
https://www.youtube.com/watch?v=Pz7beDlrwS8
Cesisin keskiaikapäivät 06.08.2015 – 08.08.2015. ”Tapahtumia ja kilpailuja, jotka keskittyvät vanhan taiteen, musiikin, taitojen ja muodin ympärille. Tapahtuman aikana valotetaan erityisesti sitä, millaista oli elää keskiajalla sekä myös sen ajan ritarien elämää. Festivaalien aikana järjestetään erilaisia kilpailuja, turnajaisia ja taistelunäytöksiä, joiden aikana esiintyvät keskiaikamusiikkiyhtyeet. Päivään kuuluvat myös erottamattomasti markkinat, ruoan myyjät, taitojaan esittelevät käsityöläiset ja muut teemaan kuuluvat aktiviteetit”, kuvaillaan täällä http://www.latvia.travel/fi/tapahtuma/keskiaikapaiva-cesiksen-linnan-luona

 

Lisää tapahtumia löytyy Latvian matkailutoimiston verkkosivulta: http://www.latvia.travel/en/node/219504

Tämä postaus on julkaistu myös Pinkki varis -blogissa.

Ei kommentteja

Kommentoi ensimmäisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *