Vuosikokous 2016: järjestösihteerin terveiset

Vuosikokous 2016: järjestösihteerin terveiset

kokoustero
Seuran hallituksen puheenjohtaja Tero H. Savolainen esitteli toimintakertomuksen 2015.

Vuosikokous 2016 oli tuonut parikymmentä seuran jäsentä Latvian suurlähetystöön. Seuran toiminta kiinnostaa, se koetaan tärkeäksi ja siihen halutaan vaikuttaa — ja  tietysti myös tavata vanhoja ja uusia tuttuja. Toimintakertomus vuodelta 2015 herätti tyytyväisiä hymyjä ja kannustavia kommentteja. Edellisen vuoden aikana on otettu käyttöön uusia toimintamuotoja, järjestetty monia kiinnostavia tapahtumia ja myös jäsenmäärä on kasvanut reippaasti. Toimintakertomuksesta löytyi niin klassikkorunoilija Aspazijan tuotantoon keskittyvä tapahtuma kuin myös Kuinka flirttailla latviaksi? -sarjakuvatyöpaja sekä paljon muuta. Seurassa on katto korkealla ja seinät leveällä, ja tilaa on monenlaisille Latvian ystäville. On ollut innostavaa huomata, kuinka jäsenet itse ovat ottaneet seuran kehittämisen asiakseen. Esimerkiksi Lahdessa järjestettävä latvian kielen kurssi on syntynyt aktiivisten jäsenten aloitteesta, kiitos teille päijät-hämäläiset Latvian ystävät!

Seuran toimintasuunnitelmassa vuodelle 2016 toiminnalla myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella onkin tärkeä rooli. Tässä seuran jäsenillä ja hyvillä yhteistyökumppaneilla on suuri merkitys, sillä kukaan meistä ei voi olla kaikkien alueiden asiantuntija. Jos siis kaipaat kotiseudullesi Latvia-aiheista toimintaa, ota seuraan yhteyttä ja mietitään yhdessä mitä voidaan tehdä. Toiminnan laajeneminen näkyy myös hallituksen kokoonpanossa, sillä uudeksi jäseneksi seuran hallitukseen valittiin Porin kulttuurijohtaja Jaana Simula. Hallituksen esittelystä voit lukea lisää hänen ja muiden hallituksen jäsenten taustoista ja kiinnostuksen kohteista. Itse jättäydyin pois hallituksesta voidakseni paremmin keskittyä järjestösihteeri/tuottajan tehtäviin. Tervetuloa hallitukseen Jaana, tässä joukossa on hyvä kehittää suomalais-latvialaista yhteistyötä!

 

viestintääkoulutus
Viestintäryhmän koulutus tammikuussa 2016.

Aktiivisten jäsenten panos on tärkeää myös vapaaehtoistöissä seuran hyväksi. Osallistumismahdollisuuksia on monenlaisia, eräs melko uusi toimintamuoto ovat eri aiheisiin keskittyvät työryhmät. Vuosikokouksessa esiteltiin viestintä- ja tapahtumaryhmän toimintaa, pian perustettavaa varainhankintatyöryhmää sekä Latvia 100 -juhlavuoden työryhmää. Seura on jäsentensä näköinen, ja jokainen voi olla mukana rakentamassa Rozentāls-seurasta unelmiensa ystävyysseuraa. Työryhmät ovat kaikille seuran jäsenille avoimia: mukaan päästäkseen ei tarvitse lähettää CV:tä tai hakemusta, riittää kun kerrot että haluaisit mukaan. Asuinpaikkakaan ei ole este, tekemistä löytyy myös muualla kuin pääkaupunkiseudulla. Viestintäryhmän taival alkoi tammikuussa yhteisellä koulutuksella, ja myös muille ryhmille järjestetään koulutusta, opastusta ja ohjausta. Tavoitteena on oppia yhdessä tekemisen kautta ja jokaisen kyvyille löytyy kyllä käyttöä.

Seuralla on edessään toiminnatäyteinen vuosi ja edessä on hienojen kokemusten lisäksi varmasti myös haasteita. Nopeasti kasvavat lapset kärsivät joskus kasvukivuista, eikä ole sanottua etteikö niitä voisi olla myös organisaatioilla. Resursseja on aina vähemmän kuin tarvittaisiin, eikä jokaista toteuttamisen arvoista ideaa ehkä pystytäkään tekemään todeksi.  Rozentāls-seuralla on kuitenkin erinomainen hallitus, paljon hyviä yhteistyökumppaneita ja ennen kaikkea aktiivinen, innokas jäsenkunta. Ei siis ole epäilystäkään siitä, etteikö tästä vuodesta tulisi vielä edellistäkin parempi. Tässä porukassa on hienoa olla mukana!

Jenni Kallionsivu
järjestösihteeri / tuottaja
jenni@rozentals-seura.fi

 

Ei kommentteja

Kommentoi ensimmäisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *