Kielikurssi Kuldīgassa 12.-16.6.

Seura järjestää latvian kielen ja kulttuurin kesäkurssin Kuldīgassa 12.-16.6. 2023.

Opettajana toimii Pauls Balodis ja matkanjohtajana Jenni Kallionsivu. Kurssi sopii 1-3 vuotta latviaa opiskelleille, mutta pidemmällekin ehtinyt hyötyy varmasti sekä kertauksesta että keskusteluharjoituksista. Kesäkurssilla painotetaan suullisia harjoituksia sekä latvialaiseen kulttuuriin tutustumista.

Näkymä Kuldīgasta. Kuva: Reinis Hofmanis,

Oppimateriaalina käytetään Laipa A2 -kirjaa. Samaa kirjaa ei käytetä etäkursseilla: kesäkurssi täydentää etäkurssien antia, mutta on oma erillinen kokonaisuutensa.

Oppitunnit pidetään Kuldīgan kirjastossa, joka on kulttuurihistoriallisesti merkittävä paikka. Se rakennettiin vuonna 1875 synagogaksi, mutta erilaisten vaiheiden jälkeen nykyään sen tiloissa toimii kirjasto, josta meille on varattu oma rauhallinen tila. Oppituntien lisäksi iltapäivisin ja iltaisin on yhteistä ohjelmaa. Tutustumme Kuldīgaan ja lähiseutuun opetellen samalla ns. matkailulatviaa. Luvassa on esimerkiksi paikallisen oppaan vetämä kiertokävely, jolla nähdään muun muassa Euroopan levein vesiputous Ventas rumba.

Majoitus on yhden hengen huoneissa hotelli Metropolessa aivan kaupungin sydämessä. Huoneissa on oma kylpyhuone ja hintaan sisältyy myös aamiainen. Mikäli olet tulossa kaverin tai puolison kanssa, myös kahden hengen huoneita on saatavilla pyydettäessä.

Kuldīgan keskustaa. Kuva: Reinis Hofmanis

Kurssi maksaa 550 euroa, mikä sisältää yhteensä 20 h opetusta, majoituksen aamiaisineen ja kulttuuriohjelman kolmena päivänä. Kurssilaisten on oltava Rozentāls-seuran jäseniä. Seuran edustaja Jenni Kallionsivu on kurssilla mukana koko ajan. Matkan Kuldīgaan ja takaisin jokainen järjestää itse, mutta jos kiinnostuneita on, voidaan järjestää yhteiskuljetus Riiasta Kuldīgaan ja takaisin. Opetus alkaa maanantaina iltapäivällä siten, että aamulennolla tulijat ehtivät mukaan.

Kurssille otetaan enintään 10 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Jenni Kallionsivu
jenni@rozentals-seura.fi

1 comment

Olen kiinostunut, olen unohtanut paljon, mutta aiemmin opiskellut latvian kieltä. Suomen kieli ei ole myöskään täydellinen, mutta kelpo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *